Voor de volledige collectie en het personaliseren van je sieraad.

Kom langs in onze WINKEL of online in onze WEB-SHOP

OFFLINE 
Route naar onze WINKEL
ONLINE 
IN DE WEB-SHOP

null

"Made by hand" is geen loze kreet.. Ieder SILK sieraad is uniek.

Silk heeft een nauwe samenwerking met Balinese ontwerpers en ambachtslieden. In hun workshop maken ze verbluffende sieraden waar de bekwame beheersing onthuld word van de Indonesische zilver smeden.

Elke dag perfectioneren deze getalenteerde zilversmeden de SILK designs.

Stuk voor stuk word ieder sieraad met zoveel mogelijk detail en precisie gemaakt.

Een zilversmid is circa 3 tot 4 dagen aan het werk om één enkele armband te maken en dit vereist puur vakmanschap en zeer veel ervaring.


Kwaliteit

SILK zilver, staat voor een zeer solide kwaliteit. De sieraden worden geproduceerd met immense passie voor de kunst van het zilversmeden en met veel aandacht voor detail. Bijna alle SILK sieraden zijn gemaakt van massief zilver, de sieraden bevatten daardoor veel zilver en voelen dan vaak ook beduidend zwaar aan. Alle sieraden zijn van Sterling Zilver (925) gemaakt en voorzien van de wettelijk geldende keurtekens.


Fairtrade

SILK is toegewijd aan Fair Trade. De totale collectie van SILK is eerlijk en met de handgemaakt uit de hoogste kwaliteit sterling zilver (925) en steunt community trade in Azië.

Het zilver wordt gesmeed in samenwerking met vaak kleinschalige handelsgemeenschappen, waar het niet enkel om het verantwoord produceren van SILK sieraden gaat. Het gaat veel verder dan het uitwisselen van goederen voor een eerlijke prijs.

Deze samenwerkingsverbanden zijn gebaseerd op vertrouwen, vriendschap en respect voor elkaars cultuur en gebruiken, en hebben als doel om deze handelsgemeenschappen te ondersteunen in haar sociaal en economische groei.

SILK wil op deze manier een zinvolle en eerlijke bijdrage leveren aan het land van herkomst.


Mocht een reparatie nodig zijn, neem dan contact met ons op wij zijn een erkende Silk Jewellery dealer.

null

Vakmanschap, passie, oprechtheid en verwondering 

Met 4 uit 5 van onze kern en merkwaarden is Silk een prachtig merk waar wij graag mee samenwerken.Hoe worden Silk armbanden gemaakt?

Zie hier in het filmpje hoe ze in Bali worden gemaakt.

Silk armband personaliseren
Silk armbanden
Hangemaakte zilveren armband van Silk Jewellery